Vlaamse Wiskunde Olympiade
heet je welkom!

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home

Prijswinnaars 2015-2016

Op 18 mei woonden meer dan 500 aanwezigen de proclamatie van de 15de JWO en de 31ste VWO bij. Een overzicht van alle laureaten en hun prijzen vind je hier terug. Foto's van de proclamatie kan je hier bekijken. De finalisten komen hun punten via hun schoolverantwoordelijke te weten.

Persbericht BxMO

In het weekend van 29 april - 1 mei vond de achtste Benelux Wiskunde Olympiade plaats. Belgiƫ kaapte er de twee gouden medailles weg en zette er zo een prachtige prestatie neer. Meer informatie vind je in het persbericht dat je hier kan downloaden.

2015-2016 wordt IMAGINARY!

Vorig schooljaar blies VWO dertig kaarsjes uit en dat kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In 2015-2016 brengt Vlaamse Wiskunde Olympiade, in samenwerking met alle Vlaamse univer-siteiten, de internationale tentoonstelling IMAGINARY naar ons land. Surf naar www.imaginarymaths.be voor alle info.

Statistieken en cijfermateriaal

Bent u nieuwsgierig naar de gemiddelde resultaten, het aantal deelnemers ... over de jaren heen? Klik dan zeker verder om alle beschikbare statistische informatie vanaf 2004 te raadplegen!

Posters

De VWO hecht ieder jaar veel belang aan het ontwikkelen van een aantrekkelijke poster. Door steeds opnieuw wiskundige resultaten en problemen om te vormen tot een aantrekkelijk grafisch geheel kunnen we u een mooie collectie posters aanbieden.

Alle vragen online beschikbaar!

De eerste VWO-editie dateert ondertussen reeds van 1986! Sindsdien trachtten we de olympiade ieder jaar te voorzien van leuke en originele vragen; de een al wat makkelijker dan de ander. In totaal hebben we zo reeds meer dan 2500 vragen opgesteld!

Contact- en bestelformulier

  • U heeft een vraag, opmerking ...?
  • U bent op zoek naar posters, postkaarten of eindrapportjes?

Contacteer ons via het elektronische contact- of bestelformulier!

Oefenen

  • Leerlingen: gratis online oefenen met duizenden vragen
  • Leerkrachten: oefeningen selecteren, bundelen tot oefenreeks en resultaten van leerlingen opvolgen

Interessante links