Vlaamse Wiskunde Olympiade
heet je welkom!

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home

Eerste ronde: bekijk nu je score!

Als je hier klikt kan je, na het invullen van een korte enquête, je antwoorden ingeven en je score laten berekenen. Of je score volstaat voor een tweede ronde, weet je op 14 februari. De opgavenbundels en antwoorden van VWO en JWO vind je hier.

Lees verder ...

Inschrijven voor PROMYS

Promys Europe is een zes weken durend uitdagend wiskundeprogramma aan de Universiteit van Oxford, van 14 juli tot 24 augustus, voor leerlingen van het middelbaar van 16 jaar en ouder.

Lees verder ...

IMO 2018 nieuws

Het Belgische team presteerde sterk op de 59ste IMO te Cluj-Napoca! Met een teamscore van 92 punten behaalden we als België de 47ste plaats op 116 deelnemende landen. Een dikke proficiat aan onze zes vertegenwoordigers!

Lees verder ...

Statistieken en cijfermateriaal

Ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde resultaten, het aantal deelnemers ... over de jaren heen? Klik dan zeker verder om alle beschikbare statistische informatie vanaf 2004 te raadplegen!

Posters

De VWO hecht ieder jaar veel belang aan het ontwikkelen van een aantrekkelijke poster. Door steeds opnieuw wiskundige resultaten en problemen om te vormen tot een aantrekkelijk grafisch geheel kunnen we een mooie collectie posters aanbieden.

Alle vragen online beschikbaar!

De eerste VWO-editie dateert ondertussen reeds van 1986! Sindsdien trachtten we de olympiade ieder jaar te voorzien van leuke en originele vragen; de een al wat makkelijker dan de ander. In totaal hebben we zo al meer dan 2500 vragen opgesteld!

Contact- en bestelformulier

  • Heb je een vraag, opmerking ...?
  • Ben je op zoek naar posters, postkaarten of eindrapportjes?

Contacteer ons via het elektronische contact- of bestelformulier!

Oefenen

  • Leerlingen: gratis online oefenen met duizenden vragen
  • Leerkrachten: oefeningen selecteren, bundelen tot oefenreeks en resultaten van leerlingen opvolgen

Interessante links