Vlaamse Wiskunde Olympiade
heet je welkom!

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home

Proclamatie

De spanning is voorbij, de finaleresultaten zijn bekend! Op 22 mei hielden we de proclamatie van VWO in Antwerpen. Hier vind je de resultaten en sfeerbeelden.

Lees verder ...

BxMO 2019

Het Belgische team presteerde erg sterk op de elfde BxMO (Benelux Mathematics Olympiad) in het Nederlandse Valkenswaard! Het werd een klinkende zege met enkele erg knappe uitschieters. Een dikke proficiat aan onze tien vertegenwoordigers!

Lees verder ...

De finale

Op 24 april waagden 81 leerlingen zich aan vier pittige vragen van de JWO-finale en 73 leerlingen deden hetzelfde bij de VWO-editie. Hun antwoorden worden momenteel door de correctoren nagelezen, zij moeten dus nog even in spanning wachten tot op de proclamatie. Bekijk hier de vragen!

Lees verder ...

Statistieken en cijfermateriaal

Ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde resultaten, het aantal deelnemers ... over de jaren heen? Klik dan zeker verder om alle beschikbare statistische informatie vanaf 2004 te raadplegen!

Posters

De VWO hecht ieder jaar veel belang aan het ontwikkelen van een aantrekkelijke poster. Door steeds opnieuw wiskundige resultaten en problemen om te vormen tot een aantrekkelijk grafisch geheel kunnen we een mooie collectie posters aanbieden.

Alle vragen online beschikbaar!

De eerste VWO-editie dateert ondertussen reeds van 1986! Sindsdien trachtten we de olympiade ieder jaar te voorzien van leuke en originele vragen; de een al wat makkelijker dan de ander. In totaal hebben we zo al meer dan 2500 vragen opgesteld!

Contact- en bestelformulier

  • Heb je een vraag, opmerking ...?
  • Ben je op zoek naar posters, postkaarten of eindrapportjes?

Contacteer ons via het elektronische contact- of bestelformulier!

Oefenen

  • Leerlingen: gratis online oefenen met duizenden vragen
  • Leerkrachten: oefeningen selecteren, bundelen tot oefenreeks en resultaten van leerlingen opvolgen

Interessante links