Vlaamse Wiskunde Olympiade
heet je welkom!

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Sections
Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home

Cesuur tweede ronde

Op woensdag 13 januari namen 23458 leerlingen deel aan de eerste ronde van de wiskundeolympiade. De cesuur om deel te nemen aan de tweede ronde is voor JWO gelijk aan 101 en voor VWO gelijk aan 105. Proficiat aan deze 1125 JWO- en 1110 VWO-leerlingen!

Resultaten eerste ronde

De resultaten van de eerste ronde zijn gekend! Alle schoolverantwoordelijken kunnen deze resultaten online raadplegen. Een overzicht met praktische informatie over de tweede ronde vinden de schoolverantwoordelijken via die weg ook meteen terug.

2015-2016 wordt IMAGINARY!

Vorig schooljaar blies VWO dertig kaarsjes uit en dat kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In 2015-2016 brengt Vlaamse Wiskunde Olympiade, in samenwerking met alle Vlaamse univer-siteiten, de internationale tentoonstelling IMAGINARY naar ons land. Surf naar www.imaginarymaths.be voor alle info.

Statistieken en cijfermateriaal

Bent u nieuwsgierig naar de gemiddelde resultaten, het aantal deelnemers ... over de jaren heen? Klik dan zeker verder om alle beschikbare statistische informatie vanaf 2004 te raadplegen!

Posters

De VWO hecht ieder jaar veel belang aan het ontwikkelen van een aantrekkelijke poster. Door steeds opnieuw wiskundige resultaten en problemen om te vormen tot een aantrekkelijk grafisch geheel kunnen we u een mooie collectie posters aanbieden.

Alle vragen online beschikbaar!

De eerste VWO-editie dateert ondertussen reeds van 1986! Sindsdien trachtten we de olympiade ieder jaar te voorzien van leuke en originele vragen; de een al wat makkelijker dan de ander. In totaal hebben we zo reeds meer dan 2500 vragen opgesteld!

Contact- en bestelformulier

  • U heeft een vraag, opmerking ...?
  • U bent op zoek naar posters, postkaarten of eindrapportjes?

Contacteer ons via het elektronische contact- of bestelformulier!

Oefenen

  • Leerlingen: gratis online oefenen met duizenden vragen
  • Leerkrachten: oefeningen selecteren, bundelen tot oefenreeks en resultaten van leerlingen opvolgen

Interessante links