Proclamatie JWO en VWO

Het is geleden van 2019, maar op woensdag 25 mei 2022 is het weer zover: een niet-digitale plechtige proclamatie waarbij we alle 161 laureaten huldigen voor hun fantastische prestatie in JWO of VWO. De proclamatie vindt plaats aan de Universiteit Gent en start om 15 uur.

Praktische info proclamatie

Twee edities

Junior Wiskunde Olympiade

Derde en vierde jaar secundair onderwijs

Vlaamse Wiskunde Olympiade

Vijfde en zesde jaar secundair onderwijs

Drie rondes

Deelnemers aan het woord

Hier is het meer redeneren en op school is het vooral van buiten blokken en uitvoeren wat je hebt geleerd. Hier moet je zelf ontdekken hoe je aan de oplossingen zal geraken.

Hannah, Deelnemer wiskundeolympiade

Ik vind dat mensen ook meer kennis moeten maken met de andere kanten van wiskunde. Dat het ook af en toe raadseltjes zijn. Het is een beetje zoals een sudoku: eens je het kan, is het echt nog leuk.

Sander, Deelnemer wiskundeolympiade

Op school krijg je eerst theoretische uitleg en maak je een aantal oefeningen waarvan je weet hoe ze opgelost moeten worden. Tijdens de olympiade is elke oefening een nieuwe uitdaging. Eigenlijk moet je elke keer creatief op zoek gaan naar hoe je dit kan oplossen.

Nathalie, Deelnemer wiskundeolympiade

Deelnemen aan de wiskundeolympiade

De bedoeling van de Vlaamse Wiskunde Olympiade is zo talrijk mogelijk deelnemers bijeen te krijgen om op een frisse manier kennis te maken met wiskunde. Dit wil zeggen niet zozeer leerplangebonden, maar het heeft te maken met problem solving en creatief omgaan met inzicht.
Prof. Paul Igodt, Coördinator VWO
Ons engagement in een paar woorden

Oefenen

Wil je je voorbereiden op een deelname aan de eerste of tweede ronde van de wiskundeolympiade? Ben je op zoek naar originele wiskundevragen? Of wil je gewoon eens een kijkje nemen naar de wedstrijdvragen? Het kan allemaal!

Online oefenen met usolv-it
Vragen in pdf raadplegen